zaterdag 9 augustus 2014

Vrolijke Non Vilt Verhaaltjes: de kleren

Twee weken geleden konden jullie hier een deel van de kinderkleren zien die ik mee had naar de markten en die ooit op een van mijn kledingexposities hingen. Geen vilt, maar wel zelfgemaakt en originele recyclewear: hergebruikkunst dus. Of nou ja, kunst, kunst... dat vind ik altijd zo'n groot, beladen woord. Gefröbel mag ook. In elk geval maakte ik het ooit met veel plezier, en met evenveel plezier laat ik vandaag de rest van de kleren zien. (Althans een deel, het moet wel leuk blijven.)

Vest Aura, gemaakt van (ongebruikte) fleecedekens, maat 38-40. Ik vroeg hier 7,95 voor.
Dit is de achterkant van vest Aura, met mooie psychedelische hoodie.
Een van mijn persoonlijke favorieten, shirt Paën, in (mannen)maat S, shirt gemaakt van shirt en stropdas. Ik vroeg hier indertijd 5,95 voor.
Jurkje (of lange trui) Zwahlia in maat L. Voor deze jurk/trui wilde ik graag 8 eur 95 hebben.
Jammer genoeg onscherpe close up van de gehaakte bloemetjes die ik aan deze trui toevoegde.

Dit is Imbruglia, een lange top of korte jurk die ik breide van restjes wol. De onderkant is gehaakt, niet gebreid. Heel veel werk! Dus ik vroeg 10 euro 95 voor dit kledingstuk in maat 38-40
Kun je het zien? Tot en met net onder de blauwe laag is het gebreid, de rest is gehaakt. Tegenwoordig brei of haak ik nog maar heel zelden wegens schouderblessure en zere gewrichten.
Shirt Ropa, maat S, vraagprijs 7 euro 95
Gehaakte bloemcorsage. Dus.
wat dit is? Een superlekker comfortabele harembroek! Sneker Hippie heettie. Geschikt voor maat 38-44 en gemaakt van een lap stof van de kringloop en met gehaakte omslagen aan de broekspijpen. In de markt voor 10 euro 75, maar net iets te hippie-pippie om verkocht te worden ben ik bang.
Zo zien de onderkant van de broekspijpen er dus uit.
Rok Ecras, in maat 36, gemaakt van een rok en (goh!) stropdassen. Vraagprijs 8 euro 95
Zoals ik zei: stropdassen
Shirtje Stjerre, maat 38. In de uitverkoop voor 2 euro 95 (wegens al heel lang in de collectie) en desondanks nog steeds niet verkocht.
Top Pastel maat 36-38, gemaakt van restjes wol en houten kraaltjes. Gehaakt dus veel werk, dus iets duurder: 11 euro 95.
de kraaltjes zijn dus meegehaakt!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden, eens een kijkje bij wat andere dingen die ik maakte in een grijs (nou ja redelijk kleurrijk) verleden. Volgende keer weer gewoon viltdingetjes hoor! Dit is en blijft ten slotte mijn viltvalhalla! Oant sjen!

3 opmerkingen: