zaterdag 17 mei 2014

Vrolijke Vilt Verhaaltjes: kleine pauze

Dit weekend zijn mijn lief en ik een weekend met zijn twee weg. Dus even geen vilt verhaaltje, of foto's van gemaakte freubels. Sowieso is het de laatste tijd erg rustig op dit front. Er is van alles gaande in mijn leven, mijn werk eist veel van me en op een bepaald moment begon ik me zelfs overwerkt te voelen. Tijd om eens na te denken over prioriteiten. Ik merkte dat mijn versnipperdheid me parten begon te spelen. Ik doe heel veel dingen, omdat ik heel veel dingen leuk vind. Maar daardoor doe ik heel veel dingen zonder er eentje uitzonderlijk goed te doen. Wat ik hier doe vind ik leuk, heel leuk, maar mijn werkelijke passie ligt bij het schrijven. Er lag al een jaar een begin van een boek op me te wachten, maar ik kon me er niet toe zetten daarmee bezig te gaan. Terwijl ik er wel zo gelukkig van word! Nogmaals, ik deed heel veel verschillende dingen omdat ik heel veel dingen leuk vind. Maar wat je leuk vind is niet altijd goed voor je.

Voor het eerst legde ik voor mezelf een echte tarotlegging, op een moment dat alles me even teveel dreigde te worden. En daar kwam uit wat ik eigenlijk al wist, maar niet wilde accepteren. Versnippering is niet goed voor mij. Ik ga dus sommige zaken die ik leuk vind, tijdelijk loslaten. Waaronder het (fanatieke) maken van vilten freubeltjes. Ik zal vast nog wel dingen maken (heb je dat leuk weer) maar ik ga me concentreren op het afmaken van mijn boek.

Volgende week wel de duurzame fair in Roderwolde en in juni de kunstmarkt in Roden, en ik zal hier op dit blog ook wel over schrijven denk ik, maar dat worden korte berichtjes, en of drie keer per week me gaat lukken, dat weet ik niet. Maar wellicht dat er ook een paar Blije Boek Belevenissen voorbij gaan komen, over mijn avontuurlijke reis op weg naar mijn tweede boek. Waar die over gaat? Nou, over liefdesverdriet, voelen, verwerken en voorbereiden op een nieuwe liefde. En over hoe keltische en boeddhistische idee├źn mij hierbij hielpen. Maar ook over wat de lezer zelf kan doen om zich klaar te maken om een nieuwe geliefde in zijn of haar leven te verwelkomen. Zoiets. Denk ik. Ongeveer.

Wat vinden jullie daarvan? Zouden jullie hier ook af en toe iets over willen lezen?

2 opmerkingen: