maandag 5 mei 2014

Vrolijke Vilt Verhaaltjes: de lentetak
Eindelijk is het dan tijd om de vrolijke lentetak die vanaf midden maart in ons huis hangt te delen met de rest van de wereld (althans de wereld die niet [vaak] bij ons thuis komt, maar wel dit blog volgt).

Normaal verander ik telkens op de 15e van seizoen: 15 september begint hier de herfst, 15 december de winter, 15 juni de zomer en op 15 maart zou dus de lentetak onthuld moeten worden. Maar dit is ook de verjaardag van mijn jongste popje, en omdat het voorjaar dit jaar al zo vroeg begon, heb ik de lente tak al een dag eerder ingericht. Dit is ‘em! (en voor de liefhebbers: op de laatste foto sta ik met mijn nieuwe kapsel)


In zijn vrolijke glorie: op de bovenste tak de lentebode, die de lente uitstrooit over de aarde. Aan zijn linkerzijde het textielschilderijtje met twee bloemenkinderen afbeeldingen, aan zijn rechterzijde het lentehart met lammetje en helemaal rechts de zelf ontworpen lentehanger van een fantasievlinder met allemaal hartjes. Daarnaast weer een klein hangend vaasje met tulp. Op de onderste tak mijn narcisvrouwtje, de lentemuis met op zijn hand een grote citroenvlinder en het hazelaarvrouwtje. Hangend aan de onderste tak een lentefeetje met twee mini bloemenbabyfeetjes.


Close up van de lentebode. Kijk 'm eens glimlachen...

Één van de bloemenkinderenafbeeldingen: de narcis. Aan de andere kant de tulp.Bovenkant van de hartjeshanger. De vlinder is mooi, maar vlak daarvoor maakte ik een nog mooiere. Die staat volgende week maandag op dit blog!

Jammer genoeg sneuvelde de close up van het narcisvrouwtje wegens verkeerd opslaan (damn you, computer!!), maar hier in elk geval het hazelaarvrouwtje. Ook lief.


Volgens het originele ontwerp was de achtergrond grijs. Ik vond groen mooier. Tsjek ook het bloemetje achter het oor en de roze blosjes. Popje toch?


Wacht! Hier is ze toch nog, alleen moet je je hoofd even buigen om haar goed te zien. Goeie strekoefening.En opnieuw de trotse maakster - met nieuw kapsel en dito kleren.


1 opmerking:

  1. Het is heel mooi. Ik hoop dat jij je wat beter voelt en anders dat jij je vlug weer de oude gaat voelen. Leuk kapsel. Liefs Laura

    BeantwoordenVerwijderen