zaterdag 26 april 2014

Vrolijke Viltverhaaltjes: Weggeefactie

Ok, ik had afgelopen woensdag meer decohangers beloofd, en die komen ook, maar dan maandag. Vandaag begin ik even over iets anders. Het lijkt geen vrolijk vilt verhaaltje, maar lees door tot het einde, dan word het allemaal duidelijk. Bear with me.

Vanaf eergister ben ik een heimelijk project begonnen. Ik wil de komende 29 dagen (min eergister en gister is nu nog 27 ) elke dag iets weggeven. Ik werd geinspireerd door een artikel in de Flow en besloot dat ik dat ook wilde. Dus dat ga ik doen.

Eergister een megalange werkdag. Om zeven uur van huis, om acht uur begonnen en 's avonds om acht uur pas weer de school uit ivm mentorgesprekken. Daardoor pas weer om tien uur thuis (ov is niet altijd ideaal 's avonds) En toch heb ik in die propjevolle, van hot naar haar rennend drukke dag (stel je voor:lesgeven, voorbereiden, rapporten schrijven, nakijken, lesgeven, mentorles geven, vragen beantwoorden van leerlingen, mentorzaken regelen, mentorentraining volgen en tien intensieve gesprekken hebben met soms razend bezorgde of verontwaardigde ouders, allemaal op 1 dag, met ongeveer een uur pauze in totaal op zo'n hele dag) iets weg kunnen geven. Een welgemeend compliment aan een eveneens van hot naar haar rennende van alles regelende collega: wat doe je dat toch allemaal GOED! En in haar ogen zien dat het compliment aan kwam. Fijn.

Dat was dus 1. Gister vond ik een hoed die ik eigenlijk op MP wilde zetten om te verkopen, en zag dat deze licht beschadigd was.Nog steeds leuk om te gebruiken als verkleedhoed of voor in een toneelstuk of iets dergelijks, maar misschien niet meer de moeite waard om een hele advertentie voor te maken. Dus heb ik die hoed aan oudste gegeven, om te verkopen op de vrijmarkt. Ook zette ik op mijn facebook pagina een lijst met spullen die ik weg wil geven. Vandaag is het koningsdag en ga ik voor nummertje drie op mijn lijst. Voor de mensen die niet op facebook komen maar wel mijn blog lezen zet ik zo mijn weggeef lijst ook hier. Maar (ja, en nu komen we bij het vilt, lieve mensen) ik wil ook iets van mijn vilten creaties weggeven. Ik heb een heel leuke kleine decohanger op het oog. Mocht je 'm willen hebben: reageer dan. Ik vind het leuk als je er ook eens nadenkt over wat jij (niet aan mij! Maar gewoon in het algemeen, aan een willekeurig persoon) zou kunnen weggeven. Misschien kun je dat ook in je reactie zetten. Of wellicht dat je de decohanger wilt voor iemand anders, om iemand op te vrolijken of blij mee te maken? Dan hoor ik dat ook graag!


Hier is ze dan, de lieve dame in mijn weggeefactiedecohanger!

Het is dus een eenvoudig dametje die (net als de jongen in de mini liefdeshanger) een roos achter haar rug verbergt.  

Dan de lijst met zaken die ik graag wil weggeven:

1. Een Engelstalige biografie over Peter de grote, genaamd (hoe origineel) Peter the Great, geschreven door Derek Wilson. Ik kom er al meer dan een jaar niet aan toe om hem te lezen, en het boek verdient een betere eigenaar.

2. Het boek 'Extreem luid en ongelooflijk dichtbij' van Jonathan Safron Foer. Vorig jaar gekregen, gelezen, maar de ruimte in mijn boekenkast is beperkt en het boek verdient een mooiere plek ergens, dan weggefrommeld achter andere boeken.

3. Het boek 'Dirty Words - herkomst, synoniemen en gebruik van scheldwoorden en beledigingen uit het (Amerikaans) Engels' Een geestig boek, en zeer interessant voor mensen met een voorliefde voor de Engelse taal die zich graag willen bekwamen in eloquent beledigen. Altijd nuttig. 

4. Een fles rode wijn gekregen bij mijn kerstpakket: een Garbino, Rosso dell'Umbria. Zal vast lekker zijn, maar ik drink ongeveer een glas per jaar en dat betekend dat ik de rest van de fles zou moeten weggooien en dat vind ik te zonde. Wie kan er wel een fles op? Come and get it!!

5. Geen fysieke zaak, maar ik zit er aan te denken om een virtuele legging van de kaarten van de kleine Arcana van mijn Tarotspel voor Druïden weg te geven aan iemand die dat wil. Dus als er iemand is die dat zou willen, stuur me een bericht, en dan ga ik er over nadenken hoe ik dat kan doen.

Voor alles behalve het laatste geldt: ophalen in Roden, of laten versturen, maar dan wel die verzendkosten betalen, anders wordt het me wat teveel. Geldt niet voor de vilten hanger: die verzendkosten zijn 'on me'.

P.s. iedereen die op vorige posten een bericht achterliet: dank jullie wel! Ik ben er bijzonder content mee om te horen wat jullie van mijn creaties vinden. (of van mijn lieve fotomodelletjes! De jongste lijkt meer op haar papa dan op mij. Maar vooral op haarzelf: een oogverblindende schoonheid!) Dus schroom niet om een volgende keer weer iets te schrijven. Zo heb ik momenteel bijvoorbeeld een hele leuke weggeefactie lopen.... Doen jullie mee?

2 opmerkingen: