zaterdag 5 april 2014

Vrolijke Viltverhaaltjes: eigen ontwerpen voor de verkoop (de kleren)En weer kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Dieuwke, je zou toch geen kleren meer maken? Ehm… nee. Maar eentje kan toch wel? Gewoon weer lange halen, snel thuis zoals gewoonlijk? Mijn antwoord op deze vraag was: ja, dat kan. Ik was namelijk zo lekker bezig met het maken van de broches en de speldjes en de elastiekjes dat ik bedacht dat ik ook best kleren zou kunnen maken met vilten versierinkjes. 

Ik krijg met enige regelmaat kleren voor mijn drie bloedjes van kinderen. Van vrienden, en van een collega van zwagerlief. Daar zit heel veel moois bij waar ik met alle liefde gebruik van maak (mijn kinderen zitten – al zeg ik het zelf- altijd goed in de kleren, en dat kost mij een halve appel en een kwart ei dankzij dit soort gulle gevers) Maar er is ook genoeg dat net niet (of helemaal niet) mijn smaak is. En dat gebruik ik dan voor mijn kledinglijn. Die ligt tijdelijk even stil, maar de invoer gaat gewoon door. Dus waarom niet een paar van die saaie kledingstukjes opleuken met een fraaie vilten versiering? (jaja, allitteratie is mijn lust en mijn leven) 

Nu heeft vilt de eigenschap dat het het niet zo goed doet in de wasmachine, terwijl kinderkleding bij voorkeur wel wasbaar moet zijn. Vandaar mijn briljante constructie met drukknoopjes. Alle vilten bloemetjes zitten met drukknoopjes stevig vast op de kleren. Moeten ze gewassen worden, haal je ze er af en gooi je de meurende bende in de wasmachien. Zijn ze weer schoon, kunnen ze er zo weer op, geen centje pijn. Omdat de kleren gratis waren en ik als altijd mijn spullen voor iedereen bereikbaar wil houden, maar tegelijkertijd ook iets eraan over wil houden (al was het alleen maar om de standprijs van zo’n markt te kunnen betalen) heb ik de prijs bepaald op 3.95 voor het roze T-shirt, 4.95 voor  het witte T-shirt, witte jurkje en blauwe jurkje, en 6.95 voor het grijze en spijkerjurkje. Wat vinden jullie ervan? Redelijk?

Wat is middelste toch weer mooi aan het poseren..Omwille van haar privacy post ik op dit openbare blog alleen foto's waar ze niet herkenbaar op staat, maar neem maar van mij aan dat ze prachtig is! En het gaat in dit geval om wát ze laat zien. Ook best leuk, toch?

Als een volleerd model laat middelste hier een van de jurkjes zien met afneembare corsage

Even de armpjes omhoog leek haar een goed idee om het jurkje beter te laten zien.

Hier dus weer een gerbera- achtige bloem, met een lief hoofdje, die helaas niet goed te zien is op de foto.


Jurkje nummer drie. De kniebeschermer is omdat ze op het punt stond te gaan skeeleren. Geen overbodige luxe gezien alle ongelukjes deze tijd. (daardoor had ze ook een klein plekje bij haar neus, op sommige foto's op dit blog een beetje te zien: vol op haar bakkes gegaan bij het skeeleren. Motoriek van haar moeder ben ik bang...)

Weer een bloem met een kopje erin.

Jongste wilde ook graag wat laten zien, maar dit shirt was net iets te groot. en stil zitten is niet haar sterkste kant. still, you get the idea, right?

Hier met een te groot jurkje, met capuchon en oranje bloemetje.

Na afloop van de fotosessie krijg ik een dikke knuffel van het model met capuchon. Fijn, hoor!

2 opmerkingen:

  1. Wat superlief en prachtige modellen, dat zie ik in een oogopslag :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En wat lijkt de jongste op jij te lijken! Klopt het??

    BeantwoordenVerwijderen