maandag 14 juli 2014

Vrolijke Vilt Verhaaltjes de eigen ontwerpen - de krans, work in progress, deel 11

Deze week meer over mijn krans. Het poppetje was bijna af, maar ik maak zoiets altijd pas helemaal af (lees: haar erop en laatste versierinkjes) als de rest van de attributen af zijn. Dus het was zaak om daar mee bezig te gaan. Vorige week stelde ik de vraag of ik eens iets anders zou verzinnen, of dat het weer een bloem zou worden. En? Natuurlijk wordt het weer een bloem! Waarom een winnende combinatie (Dieuwke + vilt = meisje en bloem) veranderen? Wel kan ik er een twist aan geven (ben ik redelijk goed in zelfs)

De krans (voor een reminder hoe die er uit zag, zie vorige week) is de grootste (en mooiste! Wat mijn liefhebbende echtgenoot er ook van vind) die ik tot nu toe had. Het meisje is de grootste die ik tot nu toe maakte. Dus maak ik een grotere bloem. Wat zeg ik? Twee grotere bloemen! Ha!

Ik laat deze week zien hoe ik zulke bloemen maak. Als eerste de steel. Aan een pijperager of chenilledraad (zelfde materiaal, alleen is het eerste korter, tweedehands en oud, echt bedoeld om pijpen mee schoon te maken en de tweede vaak langer, dikker, in allerlei felle kleuren en uit de speelgoedwinkel, bedoeld om mee te knutselen. Al lukt het me vaak om dit ook in een kringloop op de kop te tikken. Hergebruik is hergebruik ten slotte!) komt een stuk vilt.


En dat is m al. Ik voegde nog twee blaadjes toe, om het 'echter' te doen lijken.

Dan knip ik twee cirkels (voor de wiskundigen onder ons, voor twee bloemen dus vier) en een stuk of twintig bloemblaadjes, in verschillende kleuren, in verschillende groottes. Dit doe ik inmiddels op ervaring, ik weet hoe de vorm moet zijn, dus geen patroon nodig. Lekker makkelijk.

Hier heb ik alle onderdelen nog los van elkaar neergelegd.Hoe ik verder de bloemen maak kun je woensdag zien!

2 opmerkingen:

  1. Prachtig. Ga je straks ook een cursus over wat je kunt doen met vilt?. Liefs Laura

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het wel leuk om workshops te geven. Dus wie weet...

      Verwijderen