zaterdag 26 juli 2014

Vrolijke Non Vilt Verhaaltjes: kinderkleren

Iedereen die mij al wat langer kent of volgt weet dat ik, voor ik begon met mijn wilde vilt capriolen, vooral kleren maakte. Alles op basis van hergebruik: van tweedehands (of met een chic woord: vintage) kleren maakte ik weer nieuwe ontwerpen. Deze heb ik jarenlang gepresenteerd op mijn kledingexposities. Toen ik ruim twee en een half jaar geleden verhuisde naar een plek waar ik niemand kende en die niet makkelijk te bezoeken was voor de meeste van mijn bekenden werd dat wat lastiger. Ik heb nog 1 keer met mijn geliefde een tuinexpositie georganiseerd (die heel gezellig was) maar door de focus op mijn gezin, mijn veeleisende werk en het feit dat ik graag verder wil met schrijven heb ik op een bepaald moment besloten mijn werk als textielkunstenaar op een laag pitje te zetten.

Wel heb ik nog een paar keer opeen markt gestaan, omdat ik nog zo'n grote voorraad had, aan kleren, (woon) accessoires en natuurlijk alle vilten hebbedingetjes die je op dit blog voorbij hebt zien komen. Nu zijn er mensen die nog nooit een kans hebben gehad om op een kledingexpositie te komen, of naar een van de markten waar ik heb gestaan te komen. Daarom wil ik bij wijze van uitzondering ook wat andere, oudere ontwerpen hier op dit blog laten zien. Ik zal over een tijdje wat van de volwassen kleding laten zien, voor vandaag houd ik het bij de kinderkleren die ik heb gemaakt. Ik vertel ook bij elk kledingstuk (en hou je vast, want er komen heel veel foto's!!!) wat ik er inderdtijd voor vroeg.

Dit is een rokje dat ik Nynke heb genoemd. gemaakt van een restje stof, restje band en restje pomponband. Het is ongeveer maat 80-86 en ik vroeg er 5 euro 50 voor.
Dit is tshirt Pamone, een mooi paars t shirtje met een gehaakt bloemaccentje, in maat 86-92, te koop voor 4.95
Dit is (de achterkant van) vestje Bliona, een gebreid vestje in maat 80-86, waar ik een roos op heb gehaakt. Hier vroeg ik ook 4,95 voor.

detail op het vestje Bliona
Dit is een jammerlijk onscherpe foto van shirt Zwaantje, een zwart shirt met donkergrijze gehaakte roos erop. Maat 92, en ook hier vond ik 4,95 een redelijke prijs.

gelukkig wel scherp, de gehaakte bloem op shirt Zwaantje
Shirt Blauil, maat 98. Wederom 4.95 als vraagprijs

in close up de corsage die op het shirt is vastgemaakt. Ik ben echt dol op uiltjes!
Dit is jurkje Bloesixty, een jurkje in maat 104, gemaakt van oude (maar nog piekfijne!) gordijnstof uit de jaren 60-70

Met originele vintage knoopjes bovenaan, schattig toch? Was te koop voor 8,95. Zeg nou zelf: geen geld voor een origineel, handgemaakt retrojurkje. Vond ik tenminste. Maar hij is niet verkocht, dus ik zal een van de weinigen zijn die zoiets kan waarderen...
Bloes Unizabeth, maat 116/122. Dit is de voorkant, heb ik niks aan gedaan.

Maar aan de achterkant dus wel! Tadaa! Te koop voor 8 euro 50
Extra grote foto, want een van mijn persoonlijke favorieten: rompertje Orianne. Met gehaakte bloemetjes erop. Volgens een mevrouw op een van de markten niet praktisch, maar ik snap niet zo goed waarom. Broekje of legging erover en in de zomer kan het als tshirtje gedragen worden. Maatje 50/56, te koop voor een luttele 2,95.
tshirt Grinda, maat 74. Had ik te koop voor 3,95
shirtje Bloetus, maatje 62. Vraagprijs was 4,95

En de corsage nog eens in close up.
Jurkje Stramara van de voorkant. maatje 98/104, te koop voor 5.50. Ik voegde gehaakte minimouwtjes toe...

En een gehaakt bloemetje als accent op de achterkant

Nog eens in close up.
rustig mensen, we zijn er bijna. Dit is de een na laatste. Shirtje Grabarbara in maat 80. Ook hier had ik als vraagprijs 4,95

En de gehaakte bloemetjes iets meer van dichtbij.
Voortbordurend op hetzelfde thema (wat kan ik zeggen: ik houd van gehaakte bloemetjes...) hier het laatste shirtje. Greth, maat 86, ook weer te koop voor 4,95

Laatste close up!

Dit was het! Een volgende keer wat van de volwassenkleren die ik opleukte, veranderde of helemaal vanuit het niets maakte. Uiteraard ben ik erg benieuwd wat jullie van deze ontwerpen vinden. Dus laat vooral eens een recatie achter!

2 opmerkingen:

  1. Ik had deze ontwerpen nog helemaal niet gezien ben blij dat ik ze dan hier wel kan bewonderen. Ik vind het tweede ontwerp het mooiste die roos is prachtig. Echt jaloers op je dat je kan haken, breien en kleding naaien. Ik heb er geen geduld voor. Liefs Laura

    BeantwoordenVerwijderen