zondag 8 juli 2012

First things first.

Hij is af! De website? De boekjes? Alle plannen voor mijn Engels voor de basisschool? Neen. Dat nog steeds niet. Wat wel? Mijn allereerste echt lange detectiveverhaal! In fact (dare I say it?) mijn eerste boek(je)...

Nu nog uittypen, twee supplementen (naschrift voor de agatha christie purist en een lijst met feitelijke onjuistheden) en dankwoord schrijven en dan kan ik gaan oefenen met boekbinden. Ik wil het boekje namelijk zelf uitprinten (althans de printer dat voor mij laten doen) en dan zelf inbinden. Geen enorme hoeveelheden, maar zo'n drie, misschien vier exemplaren. Een voor mij, een voor mijn broer (dat is mijn bescheiden doelgroep. Ook lekker overzichtelijk, twee man) en een als een soort biliotheekexemplaar. Iedereen die wil kan zich bij mij melden en dan stuur ik diegene het boek toe om te lezen. Als het uit is gaat die naar de volgende geïntereseerde. Ik zal er geen miljoenenpubliek mee bereiken, maar dat is ook niet mijn streven. Maar een paar mensen zou ik in alle eerlijkheid best leuk vinden.

Het was de afgelopen tijd behoorlijk stil op mijn blog, en dat kwam door de drukte in mijn leven. Ik was bezig met mijn website en Engelse plannen, maar toen het sjabloon voor de website te ingewikkeld en niet mooi bleek, kwam er een nieuwe. En viel het stil, doordat de tijd doortikte (in een moordend tempo mag ik wel stellen) en het einde van het schooljaar in zicht is. En veel zin heeft het niet om met iets te leuren als de scholen gesloten is. Dus stortte ik mij op een nieuw project: een Etsy winkeltje voor de kleren van mijn moeder.

Uitleg? Mijn moeder maakt graag kleren en heeft geprobeerd deze via een expositie te verkopen. Dat lukte niet en de kleren bleven ongebruikt in een kast liggen. Nu is mijn moeder mij nog wat schuldig, dus stelde ik voor haar kleren te verkopen via marktplaats, zodat ze me op die manier kan afbetalen. Maar marktplaats is niet de juiste plek om mensen te vinden die in dit soort kleren geïnteresseerd zijn, dus dacht ik aan Etsy.com. Ik zou nog steeds onze armbanden (door hubbie en mij gemaakt) via Etsy verkopen. Dan kan ik net zo goed twee winkeltjes aanmaken. Dus dat heb ik de afgelopen tijd gedaan: teksten schrijven, kleren op de foto zetten en kijken naar dingen als kledinglabeltjes. En daarnaast natuurlijk het verhaal schrijven, dingen met de meisjes doen, het huishouden (mijn geliefde was wat in de lappenmand de laatste tijd en dus deed ik iets meer dan normaal) en het lesgeven op de basisschool twee keer per week. En o ja, solliciteren: een stuk of 4, 5 brieven. Een keer uitgenodigd voor gesprek, maar omdat ik niet 0,8 fte (of wel 4 dagen, wat in het onderwijs 6 dagen betekend) per week wilde werken werd het niets.

Vandaag, ondanks mijn blijheid over het afmaken van mijn verhaal, bekruipt me een ondefinieerbaar, beetje naar gevoel. Ik ben enthousiast over het Etsy winkeltje dat er aan komt, omdat ik denk dat het wel een succes kan worden. En van alles dat ik ermee verdien gaat de helft naar de aflossing en de helft is voor mij. Dat is goed nieuws want de buffer die we hebben is genoeg tot en met september. Door iets te verdienen kan ik de buffer mooi aanvullen, dat is erg fijn. Maar ik voel me ook een beetje... jaloers misschien wel, alhoewel dat de lading niet helemaal dekt. Ik ben bezig met het werk van mijn moeder, maar mijn eigen werk op textielgebied ligt helemaal stil. Dat heb ik bewust gedaan, omdat ik met schrijven bezig was en ik niet (meer) alles tegelijk wilde doen. Maar als ik met zo'n Etsy winkeltje bezig ben, en als ik zie wat mijn man voor moois maakt (www.derekscholte.nl, kijk bij beeldend werk) en allemaal aan het pinnen is op pinterest, dan wil ik ook zo graag weer. Terwijl eerst het Etsywinkeltje af moet, er nog van alles met mijn basisschoolEngels moet gebeuren en ik nog mijn boek goed wilde afmaken. En het mooi weer is en de vakantie er aan komt. Wat is het toch moeilijk om keuzes te maken... En wat is het toch moeilijk om af te maken wat je begonnen bent, als er nog zoveel meer moois en leuks is. Echt,aan ideeën heb ik geen enkel gebrek, maar waar haal ik de tijd vandaan?

1 opmerking:

  1. Erg hè, allemaal leuke dingen willen doen. Mag ik op de leeslijst voor je boek? Ik ben gek op Agatha dus dan wil ik die van jou ook lezen natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen