woensdag 1 augustus 2012

Life is good - especially in summer. And when you're me!

Wat een heerlijk tijd van het jaar is dit toch! Zelfs al is het niet altijd mooi weer (wat het vandaag dan weer wel was), het is zomer, het is vakantie, wat wil je nog meer? Ik ben vrij en ik voel me vrij. Misschien omdat ik vlak voor de vakantie gesolliciteerd heb én een baan gevonden (voor 5 uurtjes, in Haren. Twee klasjes, een eerste klas havo en tweede klas atheneum. Slechts twee dagdelen, maar juist daardoor ideaal: ik verdien genoeg om van oktober tot juli weer uit de geldzorgen te zijn, maar heb genoeg tijd over voor alle andere dingen die voor mij belangrijk zijn. ) maar ik ben zelf ook zomers zonnig.

En zonder dat ik iets plan, zonder dat ik voel dat ik iets moet (wat daarvoor wel zo voelde: door geldzorgen, verantwoordelijkheidsgevoel en een gevoel nuttig te willen/ moeten zijn) doe ik ineens van alles. Ruwe versie van mijn Agatha Christie verhaal af, steeds beter op mijn eten aan het letten (voor de geïnteresseerden: 6 weken na de bevalling woog ik een staggering 75,5 kilo, 8 weken geleden was dat 74 kilo en inmiddels (Lotus is 4 en een halve maand) wees de weegschaal liefst 67,5 kilo aan! Nog maar 8 kilo eraf en ik ben op mijn streefgewicht. En slanker dan jaren daarvoor. En dan heb ik het over het tijdperk dat afvallen nog makkelijk was: voor mijn dertigste. Maar heb zeer goede hoop: ik ben echt gemotiveerd en bij elke kilo die ik afval mag ik een beloning. Zo mag ik deze week een bos bloemen en zodra de halve kilo richting de 67 er af is mag ik een hele middag yoga doen in de tuin. Leuke beloning toch?!) en steeds bewuster aan het boodschappen doen.

Daarnaast ben ik nu aan het postcrossen, heb ik voor het eerst zelf kaartjes gemaakt (en ben ik er achter gekomen dat ik dat toch niet zo leuk vind. Ook een waardevolle les) en ben ik Eindelijk weer bezig met dingen maken voor een nieuwe expositie. De laatste thuisexpo was toen Lente een paar maanden oud was! Ik kan niet wachten en bruis en bubbel en straal van de inspiratie. Maar ik ben ook aan het huishouden en volop aan het genieten van al mijn kinderen. Ik werk dus mijn lijst met doelen - zonder daar een moment bewust mee bezig te zijn!- behoorlijk netjes af. Ik ben in april begonnen met dit blog, ik ga begin oktober een halfjaarlijkse check doen maar weet nu al dat ik veel doelen gehaald zal hebben of er mee bezig ben geweest. En dat voelt goed!

Ik zit in een paarse periode. Geen idee waarom, maar ik vind paars prachtig en ben van alles aan het maken, in het paars. Voorlopig geniet ik dus van de zomer en de vakantie en de vrijheid en de kinderen en de mooie man en het huis en het dorp en -nog niet verteld, maar het is heus waar!- onze eerste eigen auto (voor de geïnteresseerde: een donkergrijze Citroën Xsara 1.6. Waarbij ik geen idee heb waar de 1.6 voor staat. Noch de behoefte voel dat uit te zoeken. Point is: we hebben een auto!) en dat alles omringd door heel veel paarse stof en massa's paarse breiwol. En een goed boek. Een heel dik, goed boek.

Man, did I just die and go to heaven?!

2 opmerkingen:

  1. Whoohoo, een auto! En met een heel dik, goed boek is de wereld altijd een flink stuk mooier. Wat is je afval geheim by the way?

    BeantwoordenVerwijderen