maandag 24 september 2012

Terugblikken deel 1

En hier zit ik dan, snotterig, op een druilerige avond. Want ik wilde gaan terugblikken en kijken hoe het heden met de door mij bedachte doelen staat. Mijn hoofd voelt alsof het met watten gevuld is, morgen moet ik weer lesgeven en het liefst zou ik nu tegen mijn leve man aan kruipen op de bank. Wat ik geloof ik ook maar ga doen. Zodra ik de eerste tien doelen, nu meer dan een half jaar geleden opgesteld bij langs gelopen ben. Die man doet nu trouwens ook iets anders, dus even achter de computer kan best nog.

Daar gaan we dan:
40. Mijn Agatha Christie verzameling in een database zetten, bijhouden wat ik heb, en wat ik nog zou willen.
Oké, dit heb ik dus duidelijk nog niet gedaan. Maar wil ik nog wel doen. Ik heb, in een vlaag van paniek aan het einde van de vakantie een schema voor mezelf gemaakt, met voor elke dag van de week wat ik die dag moet doen. Denk aan: maandagochtend boodschappen, dinsdag overdag werken, woensdagochtend met collectie bezig, dat werk. Het gaat dus om leuke dingen, werk en huishouden. Dit geeft me heel veel rust, want ik weet dat als ik me aan dit schema houd, ik aan alles toe kom. Ik heb op donderdag middag tijd ingeruimd voor extra dingen. Zo kan ik de ene week de boekhouding uitgebreid bijwerken, de andere week de slaapkamer een extra beurt geven etc. Over een paar weken staat de boekenkast in de planning, en dan ga ik eindelijk de Christies bij langs lopen en dit doel behalen. Deze blijft dus staan, maar hopelijk niet voor lang.
39. Atelier afmaken, dwz. mooi inrichten/ versieren, alle spullen op de juiste plek, opruimen.
Dit doel is weliswaar behaald, maar blijft desondanks staan. Ik heb de kamer namelijk afgemaakt en mooi ingericht, maar ik heb er daarna geen gebruik van gemaakt, het was veel te mooi weer om binnen te zitten. Maar omdat ik wel spullen heb gepakt, gebruikt, en niet weer heb opgeruimd, is het nu alweer een takkebende. Zucht. Maar goed, de kleren van de meisjes (de grote voorraad kinderkleren in alle maten) ligt er ook opgeslagen en het is weer tijd om die uit te zoeken ivm verandering der seizoenen. Dat staat als eerste op mijn huishoudschema. Zodra die zijn uitgezocht kan ik het atelier weer opruimen. En dat hoeft dan niet heel lang te duren omdat ie inmiddels dus wel ingericht is. Mooie is dat het druilerige weer nu juist wel uitnodigt om er gebruik van te maken, dus ik heb goede hoop dat ik er over een half jaar niet weer zo'n bene van heb gemaakt...
38. Kaartjes van de Flow kalender van vorig jaar mooi archiveren, of anderszins verwerken.
In de wervelstorm van gebeurtenissen en bezigheden van het afgelopen jaar stond dit doel begrijpelijkerwijze niet heel hoog op mijn prioriteitenlijst. Als ik iets geleerd heb -en tijdens het werken aan mijn collectie de afgelopen weken weer aan den lijve heb ondervonden - is dat het goed is om dingen te schrappen. Minder doen is meer lucht. Dus ondanks dat dit doel appelleert aan mijn behoefte om te fröbelen en "nuttige dingen" te doen (want kaartjes zomaar weggooien, of bewaren zonder doel voelt schandelijk nutteloos) laat ik deze vallen. Aaaaaahhhh... Lucht!
37. Ongelezen boeken uit mijn boekenkast lezen.
Niet gedaan. Zelfs een aantal nieuwe boeken gekocht, waarvan een deel nu ook ongelezen in de kast ligt. Deze blijft staan. 
36. Nieuwe tatoeage ontwerpen, sparen en laten zetten.
Goed idee van wat ik wil, nog niets ontworpen. Beetje gespaard, nog lang niet genoeg, maar merk dat mijn behoefte aan de nieuwe tatoeage toeneemt. Hoop door beter te sparen dit over een tijdje wel te kunnen wegstrepen. Deze blijft dus staan en krijgt een hogere prioriteit. 
35. Eigen relatiespel maken* 
Ook nog niet gedaan, maar blijft staan als mogelijkheid voor kerst. Met kerstmis geven wij elkaar namelijk zelfgemaakte cadeaus. Dit is typisch iets om op een regenachtige middag of avond in elkaar te zetten. Leuk!
34. Naar de bioscoop met mijn man** 
Wij zijn erg gelukkig samen. Nu twee jaar en drie maanden samen, ruim een jaar samenwonend, acht maanden getrouwd en zes maanden samen ouders, maar nog nooit zijn we samen naar de bioscoop geweest. Dit doel blijft staan. Eens moet het lukken
33. Letten op eten en gewicht: Vanaf 6 weken na de bevalling stoppen met schransen, vanaf een half jaar tot negen maanden na de bevalling langzaam weer minder gaan eten, vanaf 9 maanden tot een jaar na de bevalling weer strikt gaan Weight Watchen en bewegen tot ik op mijn streefgewicht van 59,9 kilo zit.
Kijk, nu word ik een beetje blij. Hier ben ik goed mee bezig. Eerst ben ik gaan weight watchen, daarna gewoon op mijn eten gaan letten en af en toe snoepen, nu let ik nauwelijks nog op en toch blijf ik heel langzaam beetjes afvallen.  Begin van de zomervakantie was ik 67,5, aan het einde 66, en gister wees de weegschaal 65,5 kilo aan! Jeej! Dus dit doel blijft staan, want ik ben nog niet op mijn streefgewicht, maar ik ben al een stuk sneller met op gewicht komen dan ik had durven dromen!
32. Lotus het liefst een jaar borstvoeding geven. (en daarna zolang het goed voelt) 
Half way there... Geen reden om aan te nemen dat het niet gaat lukken. Dus lekker doorgaan.
31. Basisscholen aanschrijven over Engelse lessen/ workshops.
Nou, dit staat momenteel even op een laag pitje. Vooral omdat de financiële noodzaak weg is. Wil wel doorgaan, maar aangezien er geen haast bij zit, concentreer ik me even op mijn werk en het vrijwillige lesgeven op de basisschool van mijn meisjes, en daarna ga ik hier mee verder. Denk ik. Hier moet ik nog even over nadenken. Kom ik in mijn nieuwe doelenlijst vast op terug.

Tot zover het eerste deel van mijn evaluatie. Mijn liefhebbende echtgenoot zit inmiddels lekker op de bank, en ik vind het voor vandaag wel weer genoeg geweest. Binnenkort meer!

1 opmerking:

  1. Hallo medesnotteraar! Doelen zijn er om bij te stellen toch? Maar verder lekker op weg hoor.

    BeantwoordenVerwijderen